Pages

Tanpa Suara Tetap Boleh Didengari

Saturday, June 18, 2011

...Kad berkawin...

Kad kahwin dah siap. Baru siap design. Belum siap print lagi. Tapi masalahnya, tak ke awal sangat? Kami yang awal tempah kad kahwin atau kedai tu yang terlalu berwibawa??? =p

Bukan gatal sangat nak tempah awal...Tapi sebab Nunang jauh then jarang balik pula, jadi saya putuskan nak tempah awal masa dia tengah cuti. Sama-sama boleh pilih, sama-sama boleh buat pilihankan?

Tup..tup..tup..tak sampai 2 minggu, kedai tu kata dah siap design dah. Ok, kad tu memang murah. hahaha...Kitaorang punya kad yang biasa je. Kalau ikut Nunang dia nak kad yang lain, tapi bila ikut kata saya 'perancang ekonomi' dah tentu saya kata itu satu pembaziran. Nanti orang dapat, just tengok map then tong sampahlah jawabnya. Itu pun kalau orang tu nak pergi majlis kita. Kalau tak nak, awal2 lagi dah ada dalam plastik hitam tau!

Jadi untuk apa membazir. Lagi baik saya rasa duit tu pergi ke pelamin ke. Baju nikah ke. Doorgift ke. Tak pun kasi hantaran yang gempak. Itu lebih baik. Sebab kita pakai benda tu. Dan tak perlukan tong sampah. Kan kan kan...

Time tengok kad kahwin saya tadi, tiba2 jadi berdebar pula. Ceh, nama aku beb! hahaha...Selalu asyik baca nama orang lain je. Sekarang baca nama sendiri. Telan air liur jugalah. =p

11 comments:

  1. saya belum tempah lg. hehe salam kenal b2b. kita exchange link yea

    nora
    http://norapurplebridez.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. bestnye .... kat mana tempah konsi lah hehehe

    ReplyDelete
  3. b0leh...bukak lmn web ni.

    http://grazine.com/

    slmt mmilih. =p

    ReplyDelete
  4. baguslah tempah awal ,nanti ada kenduri kawan2 kahwin boleh edar kad..jimat duit setem..hahaha dah tukar2 links!hai~~

    ReplyDelete
  5. terawal la Q. tak sengaja. hehehe

    ReplyDelete
  6. bagusla tempah awal siap awal nanti tak pening pale dulu pupel buat sendiri je kad kawen :)

    www.pupel.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. hi..lisa dtg :)
    i br je g kedai buat kad kawin td..hehe..neves betul.tkt kne tipu ke apa.1st time kan.huhu.so far ok la discussion td.neves nk tgu 1st draf okk.huhuhu

    ReplyDelete
  8. cik lisa...klu g kedai kad kawen yg btl2 insya'allah x kena tipu. ni mst kad mahal ni...2 yg nerves tu. sy kad murah...s0, prsaan suam2 kuku je. hehehe

    ReplyDelete
  9. dear. i linked u =)

    btw, isu kad ni pun, samelah mcm i jgk.
    rs tak berbaloi nye if org buang. dah la mahal.
    hmmm. sodih =(

    ReplyDelete
  10. hi.

    dh exchange link.
    awal lebih baik tau.
    sy pun dh booking.
    tinggal bg kat vendor je. he3

    ReplyDelete
  11. linda--> 2 la linda. s0 tempah yg biase2 je la. xdelah skt hati sgt bile org buang kan. =p

    fariza--> tp kalau awal sgt, nnt x sbr plak nak bg kat org. hahaha

    ReplyDelete

Tulis-tulis...nanti saya baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...