Pages

Tanpa Suara Tetap Boleh Didengari

Saturday, October 30, 2010

...Mari curang untuk perasan cantik...

Belek punya belek MukaBuku hari ni, terjumpalah satu artikel surat khabar ni. Punyalah lama benda ni. Saya baru jumpa. Punyalah lambat teknologi saya ni. Ibarat siput 'tututtt'.

Eh, betul ke 'wanita cantik selalu curang'? Ok.."wanita" ni wanita yang asli ye. Yang tak asli atau tak cukup asli tu cerita lain. heee~

Tapi betul ke? Saya sendiri tengah fikir sambil tu kaji mengkaji sikit. Imbas-imbas pada setiap muka kawan-kawan saya yang cantik. Hurm, saya rasa tak adalah pula dorang ni curang. Susah rasanya nak jumpa kawan-kawan saya yang cantik ni curang.

Selalunya yang 'kurang' cantik yang selalu tukar-tukar teman lelaki. Hari ni cerita pasal si A. Esok dah keluar dengan si B. Boleh tu pula kadang-kadang dengan bangga dia cakap " Ala, bukan aku yang nak dia. Dia yang nak aku!". Ops...! Ternganga dan melopong mulut saya mendengarnya.

Tapi bagi saya, kecantikan itu terlalu subjektif. Susah nak menilai. Saya sendiri tak tahu kat mana nak menilai 'cantik' seseorang. Kadang-kadang tengok sekali cantik. Tapi esok tengok...tak cantik pula. Kadang-kadang hari ni tengok tak cantik. Esok saya puji melambung-lambung. Kadang-kadang saya puji orang tu cantik. Tapi orang lain rasa dia biasa-biasa saja.

Susah bukan nak menilai maksud cantik tu. Bagi saya, biarlah kita jadi biasa-biasa saya. Sederhana dalam segala perkara. Dari bajet HOT, tapi apa pun tarak~ ;p

Tapi kalau betullah kata artikel ni, kiranya pakwe, awak beruntunglah dapat saya yang biasa-biasa ni. Sebab tak curang. Ehem..ehem... Belanja pizza lebih keju ya! hahaha..

Pissttt: Tetiba rasa macam nak curanglah, sebab nak perasan diri ni cantik. Boleh ke macam tu?

5 comments:

 1. I cantik jugak...tapi tak curang pon...hahaha :P

  ReplyDelete
 2. Hik3x,mari curang untuk perasan cantik ye, lawak jugak bunyinya, cantik...cantik.

  ReplyDelete
 3. d---> ya, pngakuan brani mati dr k0. ;p

  ummir0ss---> hahaaha...dah nak ikut kata artikel 2. kena la curang utk c0nfrimkan diri 2 cntk.

  ReplyDelete
 4. haaa bib ko curang ke?? haha.. tp taring ko jak yg curang hahahahaa

  ReplyDelete
 5. mknanya...taring aku jelah yang cantik? ceh! hahaha

  ReplyDelete

Tulis-tulis...nanti saya baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...